از همشهری(ایرانشهر خبرسازان ۱۵ فروردین ۸۴)

چهره جذاب تعطیلا ت
کامشاد!

031671.jpg

به دلیل ناتوانی در دسترسی به عکس کامبیز مجبور شدیم به همان بامشاد قناعت کنیم. می بخشید.
۱ اولین بار او مجری یک برنامه مخصوص نوجوانان بود که برای ما خیلی جذاب به نظر نمی رسید. حتی می شود گفت: بفهمی نفهمی، نوبت برنامه او که می شد از یک می رفتیم دو و سه، دنبال یک چیز دندان گیرتر. وقتی هم که سر از ساعت خوش در آورد، فکر کردیم یک نفر دیگر به جمع آنها که معلوم نیست از کجا و برای چه سر از این برنامه در می آورند و تمام عشقشان بازی در نقش جسد و گفت محسن،  گفتم بله ! است،  اضافه شده. اما بعد از دو، سه هفته همه چیز به سرعت تغییر کرد و نقش های کوچک دم دستی جای خود را به فرصت های کوتاه و بلندی داد که برای نمایش استعداد غریب او کافی بود. با خلق کاریکاتور کاراکتر دریک او پای ثابت خنده های پنج شب مردمی  شد که پای ساعت خوش می نشستند؛ برنامه ای که هنوز مشابهی نداشت و دوران طلا یی خود را سپری می کرد.
آشنایی با نام رضا شفیعی جم به همان روزها برمی گردد. زمانی که تصور می شد او و سایرین، چهره هایی مثل ارژنگ امیر فضلی، داوود اسدی، نصرالله رادش، رضا عطاران، نادر سلیمانی، سعید آقاخانی و ... به سرعت پله های ترقی را طی کنند. اما آن چنانکه افتد و دانی از این جمع پر تعداد، فقط چند نفر به حوالی جایی که انتظار می رفت نزدیک شدند.
- 2 پایان ناگهانی ساعت خوش و پراکنده شدن هسته اصلی و حواش بعدی روند چهره شدن این نسل را متوقف کرد یا به تعویق انداخت. بعد از این ماجرا از شفیعی جم مثل خیلی های دیگر خبر خاصی نبود، گرچه نقش هایی کوتاه در سینما مانع از فراموشی کامل او بود. با این حال او که پس از چند سال فترت، بازی در 2 سریال 90 شبی را نیز تجربه کرد، کم انگیزه تر از قبل نشان می داد و فاقد آن لا زم به نظر می رسید. این در حالی بود که حتی کارگردان یک سریال 90 شبی در پاسخ به حذف کاراکتر او از سریال این مساله را به بی نظمی همیشگی او ربط داد.
- 3 نوروز . 84 با انتظار سریالی آغاز شد که پیش تر بارها گزارش تولید یا اخبار حاشیه ای اش تیتر اول نشریات مختلف بود؛ جایزه بزرگ به کارگردانی مهران مدیری که مرد اول طنز روتین تلویزیونی در سالهای اخیر است. اما دو سه قسمت اول پایین تر از سطح توقع بیننده تلویزیون بود. گرچه مدیری، جواد رضویان،  سعید پیردوست و سیامک انصاری در همان اندازه ای بودند که از آنها انتظار می رفت اما درست مثل آنچه در نقطه چین اتفاق افتاد، با حضور رضا شفیعی جم اوضاع تغییر کرد. او با تکرار تیپی که پیش از این در کوچه اقاقیا با بیننده محدودتر آن را دیده بودیم، شماره ۱۰ تیمی شد که برای برد احتیاج به یک تمام کننده داشت؛ کامبیز جوان خوش قلب و شدیدا جوات شهرستانی با بازی رضا شفیعی جم.
- 4 درباره ذائقه بیننده تلویزیونی حرف بسیار است. فارغ از حرف های بزرگ و آرمانگرایانه، به نظر می رسد بزرگترین موفقیت برای یک سریال، جذب بینندگانی است که امکان های متفاوتی برای تماشای برنامه های مختلف دارند و اگر این اتفاق بدون ابتذال رخ بدهد، چه بهتر.
اصلی ترین ویژگی سریال های طنز مهران مدیری شخصیت های خاکستری و کمابیش منفی آن است که به طور اخص در کارهای او دیده می شود. گرچه افراد دیگری سعی کردند از این ویژگی استفاده کنند ولی هرگز به اندازه مدیری موفق نبودند. مدیری کلیشه افرادی معصوم و مثبت را شکست و در 3 سریال اخیرش (پاورچین، نقطه چین و جایزه بزرگ) شخصیت هایی کاملا  منفی اما بسیار دوست داشتنی را به مخاطبان خود معرفی کرد. به طور مثال شخصیت مراد (جواد رضویان) در جایزه بزرگ یکی از رذل ترین افرادی است که تاکنون در سریال های طنز ایرانی دیده ایم. تقابل این افراد منفی و در عین حال سمپات، موقعیت های طنز فراوانی خلق می کند که نمونه اش در سریال های مشابه تاکنون دیده نشده است، البته نباید از نقش موثر نویسندگان مدیری غافل بود.
خلا قیت کارگردانی مدیری در کنار تیم بازیگران قدرتمندی که در اختیار دارد، جزئیاتی را درطنزهای پی در پی و متصل به هم برنامه ایجاد می کند که سریال های او را همچنان جذاب، دیدنی و از همه مهمتر خنده دار ساخته است وگرنه ماهیت کلی سریال های چند سال اخیر مدیری تقریبا همه یکسان بوده اند.
- 5 آنچه که باید به عنوان هشدار درباره آن به بحث پرداخت، همین نقش کامبیز است که پیش تر گفتیم تیپی بود که قبلا  در سریال کوچه اقاقیا به کارگردانی رضا عطاران به نمایش درآمده بود. آیا نباید از روزی
که بازیگرانی مثل شفیعی جم، مثل سیامک انصاری و بقیه به تکرار تیپ های خود بپردازند، به مدیری زنهار داد؟
---------------------------------------------------------





نظرات 10 + ارسال نظر
علیرضا سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 12:41 ب.ظ http://m-modiri.persianblog.com

بابا تو دیگه کی هستی ! در عرض چند ساعت یه مطلب توپ پیدا میکنی !!! عالی بود ... خسته نباشی

محمد حسین سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 01:36 ب.ظ

سلام ... جالب بود ! خوشم اومد
راستی ! با www شد ! بدون اون کار نمیکنه‌!

مریم سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 02:53 ب.ظ

سلام:
بابا کجایی همشهری عزیز. عکس مهران عزیز واقعا زیبا و رویایی بود. راستی فردا تولد مهران عزیز است.تولدش ۲۵ سالگی اش مبارک. واقعا بالاتر از ۲۵ اش نمیزند.امید وارم همیشه موفق و پیروز باشد.
راستی یه ایمیل هم برات الان میزنم.جواب بده.ممنون.

بهشید سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 03:03 ب.ظ http://shahram-nazeri.persianblog.com/

سلام ...ممنونم از مطلب جالبت...
با این نقد در بعضی قسمتهایش موافق نیستم...مثل اون قسمتی که گفته:اما دو سه قسمت اول پایین تر از سطح توقع بیننده تلویزیون بود....به نظر من سریال در اوائل کار با توجه به داشتن وقت کافی برای مدیری و نیز کار خوب نویسنده ها خیلی خوب شروع شده و تا قسمتهای ۷-۸ و تا ۱۰ عالی پیش می رفت ولی از آن به بعد، سریال کمی سیر نزولی پیدا کرد و مشکل نیز مستقیما به نویسنده ها بر می گشت و تا حدی کمبود وقت....

مورد دیگر درباره ی بازی شفیعی جم در نقش کامبیز بود...نکته ای که باید ذکر کرد اینست که این شخصیت در فیلمنامه شخصیتی لمپن گونه و به قول معروف جوات !نوشته شده و باید اینچنین بازی می شده ...و فکر می کنم که شاید موقعی که فیلمنامه نوشته می شده نویسندگان هنوز نمی دانستند که قرار است آقای شفیعی جم بازی کنند...
و بعد که آقای مدیری ،شفیعی جم را برای این نقش انتخاب می کنند (به دلیل سابقه ی خوب ایشان در نقش بامشاد و....) شفیعی جم که باید این نقش لمپن را با توجه به فیلمنامه بازی می کرده (و با توجه به اینکه مگر یک بازیگر این نقش را به چند صورت می تواند ایفا کند؟؟؟) شبیه نقش صفا در آمده است....بنابراین ،این مشکلی که همه به عنوان نقطه ضعف در کار مدیری می پندارند(وقتی چیزی پیدا نمی کنند ، متوسل به چنین موارد بی اهمیتی می شوند!!!) اصلا نقطه ضعفی نیست....نقاط ضعف همان مشکلات فیلمنامه در قسمتهای پایانی بود ،و خللی بر شخصیت پردازی و انتخاب بازیگران ،کارگردانی و بازیگری به هیچ عنوان وارد نیست!...
باز هم از شما ممنونم و موفق باشید.یا حق.

بهار سه‌شنبه 16 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 03:20 ب.ظ

سلام . خسته نباشی . عکس واقعا عالی بود . کف کردم . اما در مورد نقد مانند بهشید با بعضی جاهاش مخالفم . به نظر من هم بازی کردن یک تیپ ربطی به کارگردان ندارد . مدیری نمیتونه توانایی های یک بازیگر رو تغییر بده . با تشکر از متنت .

آزاده چهارشنبه 17 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 02:54 ب.ظ

سلام . بالاخره موفق شدم.
اینجا هم میگم که با نسبت دادن موفقیت « جایزهء بزرگ» به حضور شفیعی جم در آن اصلا موافق نیستم. با بازی او سطح سریال پایین آمد.
عکس جدید و خوبی بود. به خاطر عکس و مطلبت ممنونم.

س چهارشنبه 17 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 05:09 ب.ظ

علیرضا سیستانی چهارشنبه 17 فروردین‌ماه سال 1384 ساعت 10:32 ب.ظ http://caricature.persianblog.com:

salam
az pyamat mamnoon hastam
in ham logo ke kaste bodi :
http://www.sharemation.com/sistani/titel%202.gif
ba tashkoor
alireza
http://caricature.persianblog.com

امین زردوغی سه‌شنبه 10 خرداد‌ماه سال 1384 ساعت 04:27 ب.ظ



هر کی هر چی میخواد بگه بگه اقای مدیری استاد طنز روتین ایران هست بقیه باید لنگ بندازند بهترین کارکترارو داره ولی سیامک انصاری توشون اضافه است .امید واریم که استاد مهران خان مدیری در موسیقی هم مثل طنز استاد شوند . به امید آن روز. مرسی دوستدار خفن پروپا قرصت امین ۲۱ از چالوس و کلاردشت۰۱۹۱۲۲۵۰۱۷۹

نازنین.ا.ا یکشنبه 22 خرداد‌ماه سال 1384 ساعت 12:22 ب.ظ

عا لی بود.مخصوصا عکسها .........توپ بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد